Andere vaste kosten naast huur

Naast huur moet je rekening houden met een aantal andere vaste kostenposten:

  • Gas/water/electriciteit
  • WA-verzekering (verplicht)
  • Glasverzekering individuele woningen
  • Inboedel/brandverzekering individuele woningen (verplicht)
  • Internet/TVaansluiting/abonnement
  • Telefoonaansluiting/abonnement

Wij hebben een Excelbestand gemaakt waarin je je eigen inkomsten en uitgaven kunt invullen. Hiermee krijg je inzicht in de kosten voor jouw levensonderhoud én kun je bepalen of zelfstandig wonen bij Stichting De Bastide voor jou, met jouw inkomen, haalbaar is.Download  Download de invultabel kosten levensonderhoud-woonlasten

Eenmalig borg en 1 maand extra huur

Hou daarnaast rekening met eenmalige kosten:

Wanneer je geschikt wordt geacht als bewoner volgt het ondertekenen van het voorlopig huurcontract. Hierbij horen ook financiële verplichtingen:

borg (€500,-)
een extra maand huur (€600,-)

Het bedrag van de borg ( € 500,- ) dient overgemaakt te zijn aan Stichting De Bastide bij het ondertekenen van het voorlopig huurcontract. De extra maand huur dient uiterlijk vier maanden voor oplevering van de woningen voldaan te zijn aan Stichting De Bastide. Deze €1.100,- krijg je terug als je het appartement in goede staat verlaat.

De woningen zijn met een sobere standaardkeuken opgeleverd. Het is belangrijk om te weten dat Stichting De Bastide koken op gas (open vuur) niet toestaat. Daarom moet je rekening houden met de aanschaf van een elektrische kookplaat of fornuis (halogeen of inductie). Mogelijk kun je deze overnemen van de vertrekkende bewoner. Dit geldt ook voor de vloerbedekking en eventuele raambekleding.

Flink sparen is het advies. In deze Invultabel inrichtingskosten krijg je een indruk van de totale inrichtingskosten.

 

Terug naar wonen